База відпочинку на Трухановому належить екс-міністру Плачкову

Середа, 15 липня 2015, 18:23

За комплексом "Труханів" на Трухановому острові, який потрапив в об’єктив Автомайдану і за їх твердженням, побудований на місці водної станції, стоїть колишній міністр Іван Плачков.

Це "Українська правда" встановила після дослідження документів.

Після оприлюднення відео база відпочинку "Труханів" на своємуFacebook заявила, що порушень в діяльності бази немає, і що ділянка ще з 1964 року закріплена за підприємством "Київенергоремонт".

 
Фото з сайту Автомайдана 

Автомайдан наголошував, що у документах база проходить як "водна станція". Адміністрація комплексу цю інформацію спростовує.

Реклама:
 
 

"Земельна ділянка для будівництва об'єкта "Труханів" була відведена рішенням Виконавчого комітету Київської міської ради депутатів трудящих №1824 від 2 листопада 1954. Водна станція була побудована за рахунок коштів підприємства "Київенергоремонт" і здана в експлуатацію в 1959 р", - сказано у повідомленні бази відпочинку.

"Рішенням Виконавчого комітету Київської міської Ради депутатів трудящих № 280 від 10 березня 1964 земельна ділянка в межах сучасного комплексу "Труханів" була закріплена за підприємством "Київенергоремонт", - наголосили у комплексі "Труханів".

Починаючи з 70-х років, комплекс використовувався як база відпочинку для працівників виробничо-енергетичного об'єднання "Київенерго", а з 2002 року - як база вихідного дня для працівників підприємств "Київенерго" і "Київенергоремонт".

"З 2006 року комплекс "Труханів" надає послуги пляжного відпочинку для жителів і гостей столиці", - зазначили у комплексі і додали, що їх щорічно перевіряють контролюючі органи.

 

Згідно з текстом рішення Окружного Адмінсуду Києва від 07 лютого 2013 року, ПАТ "Київенергоремонт" є правонаступником орендного підприємства "Київенергоремонт", зареєстрованого Подільською районною у місті Києві державною адміністрацією 16.05.1995 р., має структурний відокремлений підрозділ "Труханів" який знаходиться за адресою: 01021 м. Київ, Паркова Дорога, 12.

Згідно з даними, вказаними в державних реєстрах, базою володіє екс-міністр Іван Плачков.

2011 рік. Кличко, Плачков батько і Плачков-син. З Вконтакте Григорія Плачкова 

Майже 70% ПАТ "Київенергоремонт" належить ТОВ "РЕСЕТ". Її засновником є Іван Плачков, його син Григорій Плачков та Брусов Олексій Ілліч, прізвище якого  часто зустрічається у державних реєстрах у компаніях, які підконтрольні Плачкову.

 
Дані державного реєстру 

Крім того, Брусов напряму  володіє майже 3% ПАТ Київенергоремонт.

Серед власників акцій ПАТ Київенергоремонт є ТОВ "Промгазінвест". Її засновники: ПАТ "Центр Корпоративних рішень" і ТОВ "Київенергобуд". Бенефіціарним власником вказаний знову ж таки Іван Плачков, а власником істотної участі - Брусов Олексій Ілліч.

ПАТ "Центр Корпоративних рішень" напряму також є міноритарним власником акцій напряму. Директором цієї компанії зазначений Брусов Олексій Ілліч.

Ще одним співвласником акцій є ТОВ Імпульс-Т, засновником якого володіють також батько та син Плачкови.

Дані по ТОВ Імпульс-Т з держреєстрів. Клікніть для збільшення 

Як відомо, з 2000 року по лютий 2005 року Іван Плачков був генеральним директором "Київенерго". З середини двохтисячних "Київенергоремонт" регулярно виграє тендери на технічне обслуговування Київенерго.

З лютого 2005 року по 2006 рік Плачков був міністром палива та енергетики України в урядах Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова, до 2007 року – Головою Одеської облдержадміністрації, а потім – радником екс-президента Ющенка.

Раніше Українська правда повідомляла, що інша будівля наТрухановому острові належить екс-депутату ВР з фракції СДПУ(о) Анатолію Писаренку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!