У Раду внесли законопроект про зниження ренти за видобуток газу

Середа, 15 липня 2015, 14:56

Кабінет міністрів зареєстрував у Раді законопроект про зниження з 1 жовтня 2015 рентних платежів, що стягуються при видобутку приватними компаніями природного газу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

За її словами, розроблений міністерством законопроект №2352а був схвалений на засіданні Кабінету міністрів 14 липня.

"Розроблений Мінфіном проект закону пропонує скоротити рентні ставки з 55% для родовищ, глибина яких менше 5000 м. і 28% для родовищ, глибина яких більше 5000 м., до 29% і 14% відповідно, і ввести ці ставки вже з 1 жовтня 2015", - написала Макеєва.

Реклама:

Крім того, за її словами, для нових родовищ з 1 січня 2016 пропонується ввести рентні ставки на рівні 20% і 10% відповідно, зі збереженням існуючої ставки податку на прибуток, і додаткової надбавки до податку на прибуток у розмірі 30%.

"Як відомо, додатковий податок (надбавка) на прибуток застосовується в Данії, Німеччині, Угорщині, Італії, Нідерландах, Великобританії та інших країнах світу. При цьому, в більшості країн застосовується саме диференційована ставка ренти", - написала заступник міністра.

За її словами, потенційний обсяг видобутку пріробного газу в 2016-2020 рр може збільшитися в 2-2,5 рази.

Крім того, Макеєва каже, що вже найближчим часом американські компанії TrailStone, Frontera й інші можуть вийти на газовий ринок України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: