"Укрспирт" збільшив фінрезультат на 175%

Середа, 15 липня 2015, 13:30

Очікуваний фінансовий результат до оподаткування за перше півріччя  2015 року ДП "Укрспирт" становить 86 мільйонів гривень.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, цей показник збільшився на 175% ( перше півріччя 2014 року - 49,15 мільйона гривень), повідомили у прес-службі комипанії.

Як зазначається, у 2015 році виробничі витрати на одиницю продукції фактично були зменшені за рахунок запровадження ефективнішого контролю та зниження закупівельних цін до рівня ринкових.

За словами в.о. директора ДП "Укрспирт" Романа Іванюка, основними напрямками економії, обраними підприємством для забезпечення більшої прибутковості, стали виключення нецільових витрат, приведення цін на роботи та послуги до рівня ринкових.

Реклама:

"Завдяки впровадженню нових заходів у закупівлях вдалося заощадити на придбанні сировини приблизно 11 мільйонів гривень, найперше - за рахунок своєчасного реагування на кон’юнктуру ринку та закупівлі сировини за цінами, значно нижчими від ринкових", - зазачив Іванюк.

Прибуток компанії спрямовувався на погашення простроченої заборгованості та модернізацію виробництва.

Загальна заборгованість за придбану сировину станом на 1 січня становила 72,76 мільйона гривень за перші півроку. І було погашено із простроченої заборгованості коштів на суму   61,6 мільйона гривень, що становить 84,7% боргу за 2014 рік.

Заборгованість за природний газ перед НАК "Нафтогаз" станом на 1 січня  2015 становить 65,7 мільйона гривень.

За перше півріччя 2015 року  повністю погашено заборгованість перед НАК "Нафтогаз". А за рахунок закупівлі природного газу в трейдерів, а не безпосередньо у НАК "Нафтогаз", вдалося заощадити коштів у межах 6,4 мільйона гривень.

З початку року поточні кредиторські зобов’язання зменшилися на 143 мільйони гривень. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: