"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд допустив ГПУ до контрактів "Укрнафти" і "Укргазвидобування" з Курченком

Середа, 15 липня 2015, 13:20

Печерський райсуд Києва надав Генпрокуратурі доступ до контрактів "Укрнафти" та "Укргазвидобування" на продаж скрапленого газу, укладених у 2010 – 2014 роках з підприємствами олігарха Сергія Курченка.

Про це йдеться у рішеннях суду (одиндва) за 9 липня.

ГПУ отримає доступ до оригіналів контрактів та додаткових документів з компаніями ТОВ "Київоблпропангаз", ТОВ "Черкаси-Газснаб", ТОВ "Харківспецгазснаб", ТОВ "Донецьк-Побутскрапгаз", ТОВ "Чернівці-СПБТ", ТОВ "Кримбутангаз", ТОВ "Луганськпропангаз", ТОВ "Луганськснабгаз", ТОВ "Модус-Вівенді", ТОВ "Харків-СПБТ", ТОВ "Укрхарківгазпостачання-2009", ТОВ "Запорожгаз-2000".

"Укрнафта" і "Укргазвидобування" зобов'язані надати доступ Генпрокуратурі на термін в 30 днів. У разі, якщо це не буде зроблено, у компаніях можуть провести обшуки.

Реклама:

Як відомо, раніше Генпрокуратура повідомила, що п'ять екс-заступників губернаторів Київської, Харківської, Черкаської та Донецької областей протягом 2010 – 2014 року сприяли Курченкові у закупівлі скрапленого газу у "Укрнафти" та "Укргазвидобування" за заниженими цінами, призначеними для населення.

Пізніше цей газ продавався через мережу підконтрольних підприємств комерційним структурам.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!