"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВР ратифікувала конвенцію з Ірландією про уникнення подвійного оподаткування

Середа, 15 липня 2015, 12:14

Верховна Рада ратифікувала конвенцію з Ірландією про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і доходи від відчуження майна, а також протокол до неї.

За прийняття законопроекту №0049 проголосувало 240 депутатів.

"Необхідність укладання цієї конвенції і протоколу пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних стосунках між резидентами України та Ірландії, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції: по-перше, у державі, в якій одержувач доходу є резидентом, по-друге, у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід", - йдеться у пояснювальній записці.

Згідно із документом, ця конвенція сприятиме, по-перше, уникненню подвійного оподаткування, по-друге, запобіганню ухиленню від сплати податків і, по-третє, взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі.

Реклама:

"Це особливо важливо стосовно України, оскільки її чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод", - зазначається у документі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: