"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пивоварський розповів, що дає "відкрите небо" з США

Середа, 15 липня 2015, 10:30

Підписана Угода про відкрите небо є першою угодою такого типу для України,  вона означає більш дешеві авіаперевезення для українських пасажирів, заощадження витрат для туристів, а також сприяє економічному зростанню країн-партнерів.

Про це зазначали під час церемонії підписання угоди у вівторок у Держдепартаменті США міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський і заступник держсекретаря США з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Кетрін Новеллі, повідомляє "Укрінформ".

"Я чудово розумію, що з підписанням угоди ситуація в українському повітряному просторі не зміниться за один день, але ми працюємо над майбутніми перспективами, щоб забезпечити більше дешеві авіаперевезення для українських пасажирів", - наголосив Пивоварський.

Він зазначив, що уряд України зараз працює "над лібералізацією українського повітряного простору".

Реклама:

За його словами, це перша угода такого типу для України, і є сподівання, "що ми зможемо підписати аналогічні документи і з іншими країнами".

Кетрін Новеллі, зі свого боку, висловила впевненість, що досягнута домовленість "працює на зміцнення відносин і є реальним прикладом дружби і співпраці між двома країнами".

Вона зауважила, що з 1992 року США підписали майже 120 угод про відкрите небо з країнами по всьому світу. За оцінками Інституту Брукінгс, ці домовленості заощаджують витрати для туристів, в цілому, до 4 млрд доларів на рік, підкреслила представник держдепу.

"Наш понад 20-річний досвід показав, що угоди про відкрите небо збільшують кількість вантажних та пасажирських авіарейсів між США та іншими країнами, стимулюють розвиток туризму, торгівлі, сприяють створенню високоякісних робочих місць та економічному зростанню в США та у наших партнерів", - пояснила Новеллі.

Документ, серед іншого, передбачає невтручання державної влади в комерційні рішення авіаперевізників щодо маршрутів, обсягів перевезення, а також ціноутворення.

Крім того, угода забезпечує можливості для авіаперевізників щодо створення "більш доступного, зручного та ефективного повітряного сервісу для споживачів".

Як повідомлялося, у рамках Українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні 14 липня  була підписана Угода про "відкрите небо" між Україною та США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: