"ВКонтакте" створює конкурента Instagram

Середа, 15 липня 2015, 09:13

Соціальна мережа "ВКонтакте" запустить окремий додаток для обробки фотознімків, який буде конкурувати з Instagram в Росії.

Про це пишуть "Ведомости".

За даними джерел видання, це буде додаток для мобільних пристроїв під управлінням операційних систем iOS і Android.

За словами одного зі співрозмовників, орієнтовний термін запуску - до кінця цього тижня. Можливо, це відбудеться трохи пізніше, додає інше джерело.

Реклама:

а його словами, адміністрація соціальної мережі чекає, коли додаток пройде премодерацію в онлайн-магазині мобільних додатків AppStore.

"Вконтакте" буде запускати свій фотосервіс і, можливо, свій месенджер ", - сказав гендиректор "ВКонтакте" Борис Добродєєв. Одне з джерел уточнює, що додаток для обміну повідомленнями матиме свій бренд і інтегруватися як з телефонною книгою, так і з додатком "ВКонтакте".

Instagram з'явився в жовтні 2010 року як безкоштовна утиліта для iPhone (згодом сервіс став підтримувати і платформу Android). У 2012 році компанію - власника цього сервісу придбала за один мільярд доларів соціальна мережа Facebook.

Світова аудиторія Instagram зросла в 2014 році, за оцінкою GlobalWebIndex, на 47%. Сам Instagram повідомляв, що на кінець 2014 року у нього було 300 мільйонів активних користувачів.

Місячна аудиторія "Вконтакте" (люди, хоча б раз за місяць зайшли в мережу) становила в травні 2015 року, за даними TNS, 52,8 мільйона унікальних користувачів.

Директор регіонального громадського центру інтернет-технологій Сергій Гребенніков прогнозує, що спочатку користуватися додатком почне та частина аудиторії "Вконтакте", у якої не встановлений Instagram, але поступово вона буде розширюватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: