Глава фонду Templeton Emerging Markets залишає свою посаду

Вівторок, 14 липня 2015, 20:57

Марк Мобіус залишає посаду голови фонду Templeton Emerging Markets Investment Trust, створеного ним у 1989 році.

Про це пише Прайм з посиланням на авгентство Bloomberg.

Новим керівником цього фонду (входить в Templeton Emerging Markets Group), одного з найбільших фондів інвестицій в акції ринків, з 1 жовтня 2015 стане Карлос Харденберг працює в компанії протягом 13 років.

Мобіус збереже за собою посаду голови ради директорів Templeton Emerging Markets Group, активи якого становлять близько 39 мільярдів доларів.

Реклама:

"Це природно, що Мобіус передає правління новому поколінню, проте він, безсумнівно, змінив інвестиційний світ в ході своєї кар'єри", - зазначив глава дослідницької компанії GFIA Pte Пітер Дуглас.

Templeton Emerging Markets Investment Trust, активи якого становлять приблизно 1,9 мільярда фунтів стерлінгів (2,9 мільярда доларів), отримував величезні прибутки в перші роки після створення.

Останнім часом показники фонду погіршилися. Останні п'ять років середні темпи зниження становили 0,3% на рік, тоді як індикатор, до якого прив'язані інвестиції фонду, показували зростання на 1,9%, повідомляє агентство.

Мобіус раніше був у складі директорів "Лукойлу".

У лютому 2015 Мобіус заявив про те, що не стане продовжувати свою діяльність у раді директорів компанії через брак часу, необхідного для виконання всіх своїх обов'язків та суміщення з посадою в Templeton Emerging Markets Investment Trust.

Також повідомлялося, що Franklin Templeton, до якого входять численні дочірні структури, включаючи Templeton Emerging Markets Group, є власником облігацій України на суму близько 7 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: