Суд відмовив "Укранфті" у позові щодо аукціонного комітету

Вівторок, 14 липня 2015, 19:04

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову ПАТ "Укрнафта" щодо наявності в Аукціонному комітеті представників "Нафтогазу".

Про це йдеться у постанові суду, яка є у розпорядженні "Економічної правди".

Згідно із постановою, суд встановив, що наявність у складі аукціонного комітету представників НАК "Нафтогаз" у складі чотирьох осіб не спричиняє надання конкурентної переваги даній компанії перед іншими суб’єктами господарювання і не порушує права та інтереси ПАТ "Укрнафта".

Крім того, відповідно до постанови Кабміну №747 "про утворення НАК "Нафтогаз України" власником акцій в статутному фонді "Нафтогазу" є держава.

Реклама:

"Враховуючи вищевикладене, оцінивши докази, наявні в матеріалах справи, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх всебічному, повному та об’єктивному дослідженні, та враховуючи всі наведені обставини, суд вважає позовні вимоги "Укранфти" необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

 

Як відомо, на 17 липня призначено чергове засідання наглядової ради "Укрнафти" для затвердження питань по зборам акціонерів 22 липня.

Крім того, за словами виконавчого директора НАК Андрія Пасішника, в переліку питань зміна "приватівського" менеджменту на державний.

"Вчора вранці дане запрошення було розіслано членам Наглядової ради від групи "Приват", - написав Пасішник.

Він уточнив, що склад Наглядової ради 11 осіб, з яких 6 - представники "НАКу" і 5 - представники міноритаріїв.

"Кворум 6 чоловік. Нейтралізувавши одного з членів Наглядової ради від "Нафтогазу" - проведення зборів буде зірвано", - підсумував він.

Як стало відомо, 10 липня одного з керівників "Нафтогазу України" та члена наглядової ради "Укрнафти" Петра Столяра побили бітами біля його дому в четвер вранці.

Як відомо, наглядова рада ПАТ "Укрнафта" призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови та одного з членів правління компанії.

Крім того, 5 червня член спостережної ради найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" Ігор Коломойський прийняв пропозицію НАК "Нафтогаз України" і погодився увійти до складу комісії з відбору кандидатів на заміщення посади голови правління "Укрнафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!