Американські інвестори готові інвестувати 1,5 мільярда в український агросектор

Вівторок, 14 липня 2015, 15:33

Американські інвестори під час зустрічей у Вашингтоні з представниками українського уряду висловили готовність вкласти, загалом, близько 1,5 млрд доларів США у вигляді інвестицій та кредитів у розвиток агропромислового сектору України.

Про це зазначив під час підсумкової прес-конференції на Українсько-Американському бізнес-форумі Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба відомства.

"Я не можу називати імена компаній, але скажу про загальні цифри, які пролунали. Дві компанії виявили бажання інвестувати у портову логістику, одна компанія - у насіннєвий бізнес, і одна компанія - у переробний бізнес у харчовій галузі", - зазначив міністр.

При цьому, за його словами, "загальна цифра, яка пролунала - це понад півмільярда доларів США" тих інвестицій, "які компанії Сполучених Штатів найближчим часом готові вкладати".

Реклама:

Крім того, додав Міністр, ще майже 1 млрд доларів США зараз очікують рішення американського Ексімбанку. Він назвав це "дуже суттєвою готовністю американського бізнесу кредитувати українську економіку".

Міністр уточнив, що ці кредити будуть орієнтовані на придбання сільгосптехніки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: