"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Standard & Poor's підвищило рейтинг компанії Жеваго

Вівторок, 14 липня 2015, 14:35

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий кредитний рейтинг британської гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo Plc з "SD" до "ССС +" у зв'язку із завершенням обміну цінних паперів, прогноз - "негативний".

Про це повідомляється в прес-релізі агентства в понеділок увечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім цього, S&P одночасно підвищило рейтинг випуску пріоритетних незабезпечених облігацій обсягом 347 млн доларів з терміном погашення в 2019 році з "ССС" до "ССС+" і вивело його зі списку CreditWatch, в який він був поміщений 6 липня 2015 року з позитивним прогнозом.

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування після дефолту - "3", що відображає очікування експертів щодо "значного" рівня відшкодування боргу у разі дефолту.

Реклама:

Агентство відзначає, що рейтинги компанії були підвищені після того, як Ferrexpo завершила обмін пріоритетних незабезпечених облігацій обсягом 286 млн доларів терміном погашення в 2016 році на нові пріоритетні незабезпечені облігації терміном погашення в 2019 році зі збільшенням обсягу на 186 млн доларів.

Рейтинг відображає поліпшення показників ліквідності Ferrexpo після обміну цінних паперів, який допоміг вирішити проблему погашення значного обсягу боргових зобов'язань терміном погашення в квітні 2016 року.

Відповідно до прогнозів експертів щодо цін на залізну руду на рівні 45-50 доларів/тонна в найближчі 12 місяців, агентство вважає, що Ferrexpo має достатні джерела ліквідності для покриття потреб у ній.

У той же час експерти оцінюють показники ліквідності компанії як "менш ніж адекватні", що відображає наявність великих боргових зобов'язань з термінами погашення в найближчі роки і слабке становище компанії на кредитному ринку, про що свідчить прибутковість облігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: