НКРЕКУ збільшила інвестпрограму "Укренерго"-2015 на 45%

Вівторок, 14 липня 2015, 13:02

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила інвестиційну програму НЕК "Укренерго" на 45,6% (на 2,179 млрд гривень) - до 6,959 млрд гривень.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, таке збільшення інвестпрограми НЕК призведе до збільшення тарифу на електроенергію для промислових споживачів в межах 1%, але в середньостроковій перспективі завдяки виконаним роботам - до зниження тарифу.

Як повідомлялося, в.о. директора НЕК "Укренерго" Юрія Касич зазначав, що на сьогодні 60% високотехнологічного обладнання НЕК вже відпрацювало свій нормативний термін і потребує заміни.

Реклама:

"Не варто чекати часу, коли лінії почнуть падати, а трансформатори струму напруги, вимикачі та силові трансформатори - вибухати і горіти", - зазначав він.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства палива та енергетики.

НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізоване водопостачання та водовідведення, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Нагадаємо, капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Крім того, нова інвестпрограма передбачає додатково 4 мільярда гривень на закупівлю 37 трансформаторів у "Запоріжтрансформатор" у російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: