Коломойський вимагає від "Укртранснафти" 93,6 мільйона за зберігання нафти

Понеділок, 13 липня 2015, 20:34

ПАТ "Укртатнафта", підконтрольне групі "Приват", вимагає від ПАТ "Укртранснафта" сплатити 93,650 млн гривень за зберігання технологічної нафти.

Про це йдеться у претензії "Укртатнафти", яка є у розпорядженні "Економічної правди".

Згідно з документом, "Укртатнафта" просить перерахувати на розрахунковий рахунок підприємства в ПАТ КБ "Приват банк" 93,650 млн гривень за зберігання технологічної нафти у квітні та травні 2015 року.

"У випадку незадоволення претензії, ми будемо вимушені звернутися до господарського суду м. Києва з позовом про стягнення заборгованості з урахуванням індексу інфляції та 3% річних, завданих збитків у вигляді неотриманої виручки, пені за прострочення грошового зобов’язання з віднесенням усіх судових витрат на рахунок ПАТ "Укртранснафта", - йдеться у документі.

Реклама:
 
натиснути для збільшення 

Як повідомлялося, нове керівництво Кременчуцької філії "Укртатнафти" в результаті інвентаризації технологічної нафти на НПЗ, виявило повну відсутність належної для зберігання нафти сорту Urals та підміну її українською нафтою.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи щодо зловживань посадових осіб "Укртранснафти" при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

Згідно з повідомленням, у 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків - на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Повністю державною "Укртранснафтою" тривалий час керував менеджмент, лояльний до Коломойського. Після рішення Наглядової ради компанії звільнити Олександра Лазорка, олігарх, який тоді ще був губернатором Дніпропетровської області, примчав з охороною і влаштував скандал.

Зрештою, держава все ж призначила нового керівника, яким став Роман Сидорак.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: