Раді запропонують знизити ренту за користування надрами на 50%

Понеділок, 13 липня 2015, 18:35

Кабінет міністрів запропонує Верховній Раді скоротити з 1 жовтня на 50% ставки ренти за користування надрами для видобування природного газу.

Про це під час засідання українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми вирішили зменшити ставки ренти за користування надрами для видобування природного газу майже на 50% з 1 жовтня 2016 року", - сказала міністр. За її словами, для нових свердловин ставки ренти будуть знижені з 1 січня 2016 року.

Вона повідомила, що Кабінет міністрів запропонує Верховній Раді розглянути відповідний законопроект 13-14 липня.

Реклама:

"Ставка ренти за користування надрами для видобування газу для свердловин до 5 км зменшиться з 55% до 29%. Для свердловин глибиною понад 5 км ставка буде знижена з 29% до 14%", - сказала Яресько.

"Якщо ми розкриємо потенціал природних ресурсів нашої країни, то тим самим ми зможемо підвищити національну безпеку, створити більшу конкуренцію в галузі, що, в свою чергу, призведе до створення більшої кількості робочих місць в енергетичному секторі та зменшить тиск на платіжний баланс", - зазначила міністр.

"Те, що ми пропонуємо - це дуже прораховані кроки: ми доклали великих зусиль, аби вирахувати, чого потребує бізнес, аби збільшити інвестиції в видобування, та збалансувати його очікування з нашим фіскальними потребами. І ми уважно дослідили, як працює ця галузь на інших ринках", - сказала вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!