Авіакомпанія "АероСвіт" знову визнана банкрутом

Понеділок, 13 липня 2015, 16:03

Авіакомпанія "АероСвіт" (Київ), яка фактично не веде своєї діяльності, знову визнана банкрутом.

Про це йдеться в повідомленні Господарського суду Київської області, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням суду у справі 911/2987/13 10 липня ним було прийнято рішення про визнання банкрутом авіакомпанії і відкриття ліквідаційної процедури "АероСвіту".

Розпорядником майна і ліквідатором компанії знову призначений Леонід Талан, який вже призначався їм під час першої спробі банкрутства компанії.

Реклама:

"АероСвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, почав процедуру банкрутства в кінці грудня 2012 року, яка пізніше була скасована рішенням суду, припинив діяльність і в даний час авіарейси не виконує.

"АероСвіт" разом із збанкрутілою "Донбасаеро" і компанією "Дніпроавіа" входив в альянс "Українська авіаційна група", який пов'язують з українською групою "Приват" (Дніпропетровськ). Пізніше "Дніпроавіа" вийшла з альянсу.

Господарський суд Київської області 4 березня 2015 року знову порушив справу щодо банкрутства "АероСвіту". Рішення прийнято у зв'язку з нездатністю авіакомпанії сплатити заборгованість перед ТОВ "Тенак" (Дніпропетровськ) на суму 4,44 млн гривень.

Крім того, як повідомлялося, Бізнесмен Ігор Коломойський через суд вимагає стягнути близько 3 млрд гривень заборгованості з афілійованої з ним авіакомпанії "АероСвіт", а також Господарський суд Київської області отримав кредиторські заяви ряду компаній про стягнення з "АероСвіту" 2,383 млрд гривень.

Найбільшу вимогу серед компанії висунуло підприємство з іноземними інвестиціями "Альбіон" в сумі 1,196 млрд гривень.

Згідно з визначенням суду, вимоги "Альбіону" стосуються заборгованості за договором поставки авіапалива від 2008 року, укладеного "АероСвітом" і ВАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" (контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: