"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-керівництво "Укртатнафти" звинувачують у підміні нафти

Понеділок, 13 липня 2015, 13:58

Нове керівництво Кременчуцької філії "Укртатнафти" в результаті інвентаризації технологічної нафти на НПЗ, виявило повну відсутність належної для зберігання нафти сорту Urals та підміну її українською нафтою.

Про це "Економічні правді" повідомив керівник Кременчуцької філії "Укртатнафти" Віталій Величко.

"30 червня 2015 року, особисто, разом зі своїм заступником Галиною Петровою та начальником управління економічної безпеки центрального офісу Костянтином Сингаївським провели інвентаризацію технологічної нафти на Кременчуцькому НПЗ з відбором проб. За результатами аналізів (вміст сірки) виявлено практично повну відсутність належної для зберігання нафти сорту Urals (сірка від 1,5% і вище) і підміну її українською нафтою", - заявив Величко.

Як відомо, Величко змінив на цій посаді Щербакова, який є кумом Олександра Лазорка, екс-керівника "Укртранснафти".

Реклама:

Нагадаємо, Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" ще 19 березня. На його місце призначили Юрія Мірошника. Це призвело до великого скандалу та початку конфлікту між Коломойським та владою.

20 березня Коломойський заявив, що Мірошник не буде проводити аудит в "Укртранснафті", а цим питанням займуться компанії "великої четвірки".

Цей конфлікт призвів до відставки олігарха з поста Дніпропетровського губернатора.

Як повідомлялося, 8 квітня наглядова рада "Укртранснафти" призначила Сергія Сукала т. в. о. керівника цієї компанії на 4 місяці.

натисніть для збільшення 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: