Армія закупила зв’язкової техніки на 84 мільйони

Понеділок, 13 липня 2015, 09:10

Міністерство оборони уклало угоду з ТОВ "Еверест Лімітед" на закупівлю телекомунікаційного обладнання на загальну суму 84,4 млн грн.

Про це "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Замовлено польові маршрутизатори тактичної ланки управління з підтримкою VoIP телефонії, а також телекомунікаційні комплекти у контейнерах, кількість і технічні параметри не уточнені. Отримати обладнання військові повинні до кінця осені.

Компанію "Еверест Лімітед" заснували у листопаді 2013 р., вигравати тендери вона почала у жовтні 2014 р., за цей час отримала замовлень на 116,57 млн грн - при чому всі від Міноборони й без відкритих торгів.

Реклама:

Власниками компанії є Марина Денисова і Юрій Пастухов, він же директор. Пастухов раніше також був відомий як співзасновник ТОВ "Еверест-комп’ютерні технології" (2005-2012р.р.), та як директор фірми "Комп’ютерний центр" (дочірня ТОВ "Еверест" Юрія Чубатюка і Сергія Рубаніка) і "МДМ-Електронікс" (дочірня ТОВ "МДМ-СТ", власники Володимир і Олександр Скамбричі, Юрій і Олександр Лиховід).

Нинішнє замовлення "Еверест" отримав за переговорною процедурою з огляду на нагальну потребу армії.

В профайлі даної закупівлі на "ВДЗ" зазначено, що участь у переговорах брали ще дві компанії: по маршрутизаторах одеське ТОВ "Телекарт-Прилад" і київське ТОВ "Айті-Солюшнс" по телком-комплектах. Разом з тим обидві фірми подавали скарги до АМКУ.

Одесити скаржилися на дискримінаційні умови, оскільки оголошення про закупівлю не містило інформації про кількість товару. АМКУ не задовольнив скаргу фірми через порушення терміну її подачі.

Друга фірма, "АйТі-Солюшнс" оскаржувала закупівлю через зміну техумов. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: