Греки скуповують дорогу побутову техніку, побоюючись знецінювання заощаджень - ЗМІ

Неділя, 12 липня 2015, 17:23

Греки активно скуповують в останні дні телефони iPhone, планшети iPad, комп'ютери Mac і взагалі будь-яку дорогу техніку, побоюючись знецінювання своїх заощаджень в разі виходу країни із зони євро.

Про це повідомляє газета "Прото тема", посилаючись на дані продажів, що з'явилися на американських сайтах, пише ТАСС.

"Повідомлення про велике зростання продажів в останні дні електронних пристроїв грецькими громадянам, заляканими загрозою "стрижки" депозитів, підтверджуються в у випадку з товарами компанії Apple, а також інших дорогими моделями смартфонів, планшетів і комп'ютерів різних виробників", - пише видання.

Обстановка невизначеності і загроза втрати грошей, що зберігаються в банках підштовхує грецьких споживачів до прискорених закупівель предметів розкоші.

Реклама:

Хоча грецькі великі роздрібні мережі електричних та електронних товарів ухиляються від офіційних коментарів на цю тему, в останні тижні, за оцінками, різко зросли продажі дорогих електронних товарів, так як багато споживачів намагаються за допомогою кредитних і дебетових карт реалізувати готівку, інвестуючи її у високотехнологічні товари.

Як кажуть продавці, раніше роздумували над тим, купити чи ні ноутбук за 500 євро, а тепер покупці все частіше без особливого обговорення вибирають дорогу модель в два або три рази дорожче, побоюючись, що через кілька днів вони можуть втратити свої гроші.

"У цьому випадку товари компанії Apple, як правило, займають перше місце, так як телефони iPhone, планшети iPad та комп'ютери Mac зазвичай мають високу частку в сегменті преміум-класу ринку електронних гаджетів", - констатує видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!