З рахунків "Металіста" намагалися вивести мільйон доларів - Стороженко

Неділя, 12 липня 2015, 11:46

Колишній віце-президент ФФУ Сергій Стороженко прокоментував арешт гендиректора "Металіста" Віктора Згонніка.

Про це повідомляє Sportnews.

"Припинена спроба вивести з рахунку клубу 1 мільйон доларів, отриманих за контрактом за передачу телеправ. Відкрито кримінальне провадження. Відведення коштів намагався здійснити генеральний директор Згоннік та інші особи", - написав Стороженко на сайті Metalist Fans.

За його словами, без цієї суми заплатити заявочний внесок і здійснити інші платежі, у тому числі зарплати, необхідні для початку змагань, було б нічим.

Реклама:

"Є кримінальне проваждення й рішення суду про блокування рахунків. Триває слідство", - говорить Стороженко.

Нагадаємо, 10 липня співробітники слідчого управління ГУМВД України у Харківській області затрималигенерального директора футбольного клубу "Металіст" Віктора Згонника. Затримання сталося на стадіоні, в офісі футбольного клубу.

30 серпня 2013 року обласний спортивний комплекс "Металіст" був проданий за 674,5 млн грн, у тому числі понад 112,4 млн грн ПДВ. Купив стадіон "Металіст" харківський бізнесмен, власник ФК "Металіст" Сергій Курченко.

Як відомо, у середині серпня 2014 року господарський суд Києва заарештував кошти та майно ТОВ "Східно-європейська енергетична компанія", що належить Курченку, а також наклав арешт на акції ПАТ ФК "Металіст", стадіон клубу і футбольну базу в Харківській області.

Нагадаємо, 30 вересня генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що українського бізнесмена Сергія Курченка шукає Інтерпол.

Власник ВЕТЕК Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук через участь в злочинних схемах, які завдали Україні багатомільярдних збитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: