Shell купує нафтогазові активи Morgan Stanley

Субота, 11 липня 2015, 14:39

Друга за величиною виручки нафтова компанія світу - Royal Dutch Shell Plc - купує портфель газових і енергетичних активів американського інвестиційного банку Morgan Stanley в Європі, але угода не включає трейдерів банку.

Про це пишуть "Вести.ru".

Як зазначається в повідомленні Shell, компанія отримає фізичні активи та фінансові контракти на природний газ та електроенергію.

У січні-березні 2015 року саме торгові операції з газом і нафтою допомогли Shell перевершити очікування економістів з прибутку.

Реклама:

За даними агентства Bloomberg, найбільшими трейдерами на ринках енергоносіїв у світі є Shell, BP і Total. Об'єму нафти і нафтопродуктів, які проходять через них кожен день, досить для того, щоб забезпечити споживання в Японії, Індії, Німеччини, Франції, Італії, Іспанії та Нідерландах, разом узятих.

Shell зовсім скоро почне бурити в Північному Льодовитому океані в розрахунку на те, що зможе знайти там досить багато нафти, що виправдало б високі ризики, через наявність яких інші компанії-конкуренти воліють триматися подалі від цього регіону.

Чистий прибуток банку Morgan Stanley зріс на 59% у січні-березні 2015 року завдяки торговельним операціям з акціями та брокерським комісіям. Більш того, банк отримав найбільшу скориговану виручку більше ніж за 5 років.

Доходи Morgan Stanley у сфері управління активами заможних клієнтів зросли на 6,2% до 3,83 млрд доларів.

Виручка від торгівлі паперами з фіксованим доходом, валютами і сировиною без урахування низки статей підвищилася на 15% до 1,9 млрд доларів. Morgan Stanley опублікував звітність останнім з шести найбільших банків США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: