PayPal витратить на поглинання 6 мільярдів доларів

Субота, 11 липня 2015, 11:21

Міжнародна платіжна система PayPal має намір витратити на поглинання 6 млрд доларів.

Про це пишуть "Вести.ru".

Такий підхід, за словами представників PayPal, дозволить компанії стимулювати зростання свого бізнесу і протистояти активності конкурентів.

В інтерв'ю виданню The Financial Times президент PayPal Ден Шульман заявив, що нова стратегія є пріоритетною. Бюджет на програму в розмірі 6 млрд доларів дістанеться PayPal в результаті відокремлення від eBay.

Реклама:

"Баланс компанії дозволяє нам націлитися на раціональні придбання. Я думаю, що у нас є потенціал світового рівня", - заявив Шульман, додавши, що сильний баланс підтримують програми кредитування.

На початку липня 2015 року PayPal вже оголосила про найбільшу покупку в своїй історії. Компанія має намір придбати сервіс міжнародних грошових онлайн-переказів Xoom за 890 млн доларів.

Угода, імовірно, буде закрита в підсумковому кварталі поточного року. З урахуванням цього поглинання у PayPal залишиться ще 5 млрд доларів на інші активи.

На початку поточного року інтернет-аукціон eBay оголосив про реструктуризацію, в рамках якої платіжна система PayPal буде виділена в окрему компанію.

До цього, ще восени минулого року, рада директорів ухвалила рішення, що спільне управління підрозділами eBay і PayPal після 2015 року стане негативно позначатися на кожному з них з точки зору стратегії розвитку та конкурентоспроможності.

У підсумку на чолі нової компанії встав Ден Шульман, який відповідав за розвиток бізнесу в American Express. За оцінками аналітиків Wedbush, ринкова вартість PayPal становить близько 40 млрд доларів, що відповідає приблизно двом третинам від вартості eBay.

Для порівняння, фінансовий підрозділ китайського інтернет-гіганта Alibaba Group Holdings оцінюється експертами в 45-50 млрд доларів.

У першому кварталі 2015 року виручка PayPal вперше в історії опинилася більше, ніж у eBay Marketplace: 2,11 млрд доларів проти 2,07 млрд доларів. Число користувачів платіжної системи в цей період досягло 165 млн осіб, що на 11% більше, ніж роком раніше.

У жовтні-грудні 2014 року PayPal збільшила виручку на 16% до 2,163 млрд доларів. Чистий обсяг проведених через PayPal платежів зріс на 24%, становивши близько 64,3 млрд доларів.

За три місяці в системі було зареєстровано 4,6 млн нових активних облікових записів, число користувачів на кінець 2014 року досягло 162 млн.

У 2014 році eBay ще спільно з PayPal отримала чистий збиток у розмірі 41 млн доларів проти прибутку в 2,856 млрд доларів роком раніше.

У той же час скоригований прибуток зріс на 5% до 3,729 млрд доларів, або 2,95 долара на акцію. Виручка збільшилася на 12%, перевищивши 17,9 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: