"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило рейтинги "Ощадбанку" та "Приватбанку"

П'ятниця, 10 липня 2015, 19:35

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента "Приватбанку" і "Ощадбанку" - з "ССС" і "СС" відповідно до "С".

Про це йдеться у повідомленні агентства.

"Зниження довгострокових рейтингів в іноземній валюті відображає думку Fitch про те, що дефолт двох банків за деякими борговими зобов'язаннями на даний час є майже неминучим", - йдеться у повідомленні.

Як зазначаэ Fitch, зміна рейтингу банків пов'язана з оголошенням про початок переговорів з власниками єврооблігацій про продовження терміну їх погашення.

Реклама:

У той же час агентство визнає, що банки продовжують обслуговувати інші свої зобов'язання, включаючи клієнтські депозити.

ПриватБанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року за розміром загальних активів (248,041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів Ощадбанк займає друге місце (128,104 млрд гривень) серед 158 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!