В Україні хочуть створити міжнародний арбітраж для комерційних спорів

П'ятниця, 10 липня 2015, 15:50

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір створити в Україні міжнародний комерційний арбітраж із залученням іноземних суддів та експертів для вирішення бізнес-спорів.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів на презентації економічної стратегії України в Києві, передає УНІАН.

"Ідея, яку ми зараз обговорюємо як з юридичними колами, так і з урядом, - це ідея створення в Україні дуже висококваліфікованого міжнародного комерційного арбітражу, тобто, того суду, до якого будуть залучені як наші арбітри, які зараз займаються комерційним арбітражем по всьому світу - в Лондоні, Гонконзі, Амстердамі, так і європейські арбітри", - заявила Ковалів.

"Тобто, створити острівець європейського комерційного арбітражу, який міг би стати тим першим незалежним майданчиком європейського рівня судочинства в Україні", - сказала вона.

Реклама:

За словами Ковалів, арбітраж зможе підвищити інвестиційну привабливість України й стати дійсно незалежним інститутом вирішення бізнес- спорів у юридичному полі.

"Це один із тих кроків, які ми пропонуємо як швидкі. І для бізнесу, і для наших інвесторів це може стати хорошим сигналом", - зазначила заступник голови Мінекономрозвитку.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко назвав судову реформу та ефективну боротьбу з корупцією запорукою викорінення "схем наживи", що існували раніше за попередньої влади в Україні, на підприємцях і приватних підприємствах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!