У "Нафтогазі" натякнули, що крісло голови "Укрнафти" - не для Чичваркіна

П'ятниця, 10 липня 2015, 14:36

У НАК "Нафтогаз України" не мають інформації щодо можливого призначення головою "Укрнафти" російського бізнесмена Євгена Чичваркіна.

Про це повідомила прес-секретар "Нафтогазу" Олена Осмоловська, передає "Укрінформ".

Вона зауважила, що на пост керівника "Укрнафти" вже відібрані двоє кандидатів, які мають досвід управління нафтогазовими компаніями.

"Так, обидва кандидати, відібрані НАК "Нафтогаз України" на посаду голови правління ПАТ "Укрнафта", мають досвід управління нафтогазовими компаніями, можемо підтвердити цю інформацію", - сказала Осмоловська.

Реклама:

Нагадаємо, як писала "Українська правда" претендент на посаду голови "Укрнафти" російський бізнесмен Євген Чичваркін підтвердив, що отримав відповідну пропозицію від держави.

10 липня одного з керівників "Нафтогазу України" та члена наглядової ради "Укрнафти" Петра Столяра побили бітами біля його дому в четвер вранці.

Як відомо, наглядова рада ПАТ "Укрнафта" призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови та одного з членів правління компанії.

Крім того, 5 червня член спостережної ради найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" Ігор Коломойський прийняв пропозицію НАК "Нафтогаз України" і погодився увійти до складу комісії з відбору кандидатів на заміщення посади голови правління "Укрнафти".

Раніше, прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що через угоду, яка була підписана під контролем екс-прем'єра Юлії Тимошенко, держава не може впливати на зміну керівництва "Укрнафти", інакше відповідатиме у лондонському суді, а сума позову може становити п'ять мільярдів доларів.

Однак, як виявилося, зміни до закону про акціонерні товариства, прийняті весною 2015 року, усунули норми, які дозволяли олігарху Ігорю Коломойському контролювати призначення керівника "Укрнафти".

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського - 42%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!