"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗТМК виплатить державі більше 90 мільйонів дивідендів

П'ятниця, 10 липня 2015, 13:42

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" перерахує до державного бюджету приблизно 90 млн гривень девідендів.

Про це йдеться у повідомленні Державного підприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Як зазначається, нещодавно пройшли збори учасників ТОВ "ЗТМК". У ньому взяло участь керівництво ДП "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" на правах сторони, що керує 51% підприємства за рішенням Кабміну.

"Учасники зборів затвердили звіт про діяльність ТОВ "ЗТМК" у 2013 та 2014 р, а також погодили порядок виплати чистого прибутку (дивідендів) за результатами 2013 та 2014 р. Під час зібрання також був затверджений порядок використання чистого прибутку та створення резервного фонду ТОВ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як відомо, у 2013 році чистий прибуток ТОВ "ЗТМК" становив приблизно 9 млн грн.

Учасники товариства вирішили, що пропорційно розміру державної частки у статутному капіталі ТОВ "ЗТМК" до держбюджету поступить більше 2 млн грн.

У 2014 р товариство значно збільшило показник чистого прибутку - до 350 млн грн. До держбюджету від цієї суми, згідно рішенню учасників зборів, буде перераховано приблизно 90 млн грн, йдеться у повідомленні.

Також 45% прибутку ТОВ "ЗТМК" за 2013 та 2014 буде спрямовано на розвиток товариства. Сумарно це вище 80 млн грн.

Збори учасників ТОВ "ЗТМК" проводилися вперше з моменту заснування товариства.

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів передав управління державною часткою ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (51% акцій) державному підприємству "Об'єднана гірничо-хімічна компані я".

Як відомо, ЗТМК - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Держава володіє контрольним пакетом ТОВ "ЗТМК", структури Group DF Фирташа   49% акцій.

"Об'єднана гірничо-хімічна компанія" створена Мінпромполітики в 2009 році. У неї входять Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК.

Нагадаємо, що директором "ЗТМК" з 2010 року є Володимир Сивак, який протягом декількох років до призначення обіймав посаду комерційного директора ВАТ "Кримський содовий завод", підконтрольного структурам Дмитра Фірташа.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: