"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" готує оптимізацію та підвищення зарплат

Середа, 1 липня 2015, 18:20

"Укрзалізниця" домовилася з профспілками про поетапну оптимізацію чисельності співробітників підприємства з подальшим підвищенням тарифних ставок і посадових окладів у межах загального фонду оплати праці.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Вважаю діалог між керівництвом "Укрзалізниці" і профспілками конструктивним. Наші фахівці все узгодили. Якщо протокол буде підписаний на всіх рівнях, це полегшить життя трудовому колективу. Буде підвищення зарплати, буде і з інших питань легше", - заявив голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк.

За словами керівника держпідприємства Максима Бланка, компанія готова до спільної роботи над найбільш гострими завданнями.

Реклама:

"Вперше за роки роботи "УЗ" досягнуте компромісне рішення, що дозволяє перейти із зони конфронтації між Державною адміністрацією залізничного транспорту та профспілками до конструктивної роботи над найактуальнішими проблемами галузі", - зазначив Бланк.

Повідомляється, що керівництво УЗ і профспілки домовилися спільно розробити поетапний план заходів щодо оптимізації чисельності співробітників підприємства з урахуванням фактичних обсягів виконуваної роботи.

У свою чергу оптимізація штату відкриває можливість для підвищення тарифних ставок і посадових окладів у межах загального фонду оплати праці, затвердженого на 2015 рік.

"Укрзалізниця" також обіцяє виплатити співробітникам премії за підсумками роботи за минулий рік у розмірі половини ставки або посадового окладу.

Крім того, керівництво держкомпанії погодило з профспілками умови переходу структурних підрозділів "Укрзалізниці" з чотириденного на повний робочий тиждень.

Зокрема, для цього необхідно виконання плану, не перевищення фонду заробітної плати без урахування індексації доходів, а також виконання планового завдання по продуктивності роботи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!