"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Залізничники підфарбовуватимуть пальне для боротьби з крадіями

Середа, 1 липня 2015, 16:16

За наказом в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Максима Бланка на Одеській залізниці розпочався експеримент, спрямований на протидію розкраданням дизельного палива, - відтепер паливо, що використовується для локомотивів та автотранспорту, фарбуватимуть.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Як зазначається, таким чином правоохоронці зможуть легко виявляти дизпаливо, вкрадене на залізниці та перешкодити порушенням.

"При фарбуванні дизпаливо не втрачатиме своїх якостей, адже, закуповуючи барвники, залізничники обов’язково враховуватимуть сертифікат якості на продукцію, висновок про відсутність шкідливого впливу на вузли та дизелі тягового рухомого складу й автотранспортних засобів, можливість збільшення викидів у навколишнє середовище", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії повідомили, що пілотний проект з фарбування дизпалива вже триває з початку року в кількох локомотивних депо Південної залізниці.

"Причому результатом експерименту стало викриття працівниками МВС у травні 2015 року злочинного угрупування, що викрадало паливо-мастильні матеріали у великій кількості", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: