"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин: Україна готова продовжувати "газові" переговори з РФ

Середа, 1 липня 2015, 14:15

Україна готова продовжувати перемовини щодо умов постачання газу з Росії, головна умова - обґрунтована й економічно вивірена ціна та зрозуміла формула на весь період опалювального сезону 2015-2016 року.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, коментуючи результати тристоронньої зустрічі у Відні, повідомляє прес-служба.

"Пропонована російською стороною формула обрахунку ціни на газ не є ані обґрунтованою, ані економічно вивіреною. Станом на зараз нам безапеляційно пропонують ціну, яка вища від ціни реверсного постачання з Європи. Ми ж прекрасно розуміємо, що російський газ на східному кордоні має бути дешевшим, адже не враховує вартість транзиту", - заявив Демчишин.

Міністр наголосив, що українська делегація відкрита до обговорення та сподівається на продовження дискусії за сприяння європейських партнерів для досягнення взаємовигідного рішення щодо закупівлі газу Україною на весь період опалювального сезону 2015-2016.

Реклама:

Нагадаємо, 29 червня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія не зможе зберегти знижку на газ Україні в колишньому обсязі. Того ж дня прем'єр підписав постанову про встановлення знижки на газ для України.

Разом з тим, прем'єр доручив продовжити діалог щодо газу з Україною і ЄС, зазначивши, що подальші рішення по ціні на газ для України залежатимуть від світових цін і ситуації в економіці.

Як відомо, 30 червня компанія "Нафтогаз" повідомила, що з 1 липня припиняє закупівлю газу у "Газпрому" до узгодження умов поставки. Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що ціна на газ в 247,18 доларів не влаштовує Київ.

У той же час, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що знижка на газ для України не підлягає коригуванню.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!