Рада прийняла зміни щодо касових апаратів

Середа, 1 липня 2015, 16:50

Парламент вніс зміни до закону про касові апарати.

За прийняття законопроекту 1088 проголосували 248 народних депутатів.

Цими змінами Рада звільнила від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї доходи не перевищують 1 млн гривень.

"Після проведення додаткових консультації було запропоновано компромісне рішення для мікробізнесу, в яких обсяг річного доходу не досягає 1 мільйон гривень. Пропонується, що реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку 1, 2 та 3 груп, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 мільйон гривень", - заявила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Реклама:

Вона зазначила, що у разі перевищення доходу 1 млн гривень застосування касових апаратів є обов’язковим.

"Їхнє застосування розпочинається з першого числа місяця кварталу наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних періодах протягом дії платника єдиного податку", - пояснила голова комітету.

виправлення: У проголосованому у першому читанні законопроекті містилася норма, яка забороняла вимагати посвідчення особи для купівлі-продажу іноземної валюти. Однак у другому читанні унаслідок внесених поправок її вилучили.

Нагадаємо, напередодні увечері до пізньої години тривали консультації ради коаліції за участю міністра фінансів Наталії Яресько щодо ухвалення законопроекту 1088.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!