"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрпошта" ввела двосторонні грошові перекази з Болгарією

Середа, 1 липня 2015, 12:13

З 1 липня "Укрпошта" відкрила двосторонній обмін міжнародними електронними переказами "Єврожиро" з поштою Болгарії.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Для споживачів з України та Болгарії це означає скорочення термінів пересилання грошових переказів до 2 годин (залежно від режиму роботи відділень поштового зв’язку та рівня їх автоматизації) на відміну від 2-х тижнів, як це було раніше",- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до останнього часу пересилання грошових коштів поштовими переказами між двома країнами здійснювалося на паперових носіях.

Реклама:

Перекази призначенням до Болгарії відтепер прийматимуться не лише в гривнях, а й в євро (у виділених об’єктах поштового зв’язку).

Порядок пересилання переказів здійснюється відповідно до стандартів системи Єврожиро та українського законодавства: перекази адресуються лише на поштову адресу фізичних осіб; на розрахункові рахунки адресатів перекази не приймаються; максимальна сума одного переказу з України визначається обмеженнями Нацбанку і не повинна перевищувати еквівалент 15 тис. грн. за день від одного відправника.

Залежно від суми переказу тарифи за пересилання становлять: до 500 грн - 6%, від 500 до 1000 грн - 5%, від 1000 до 2000 грн - 4%, понад 2000 - 2%.

Мінімальний тариф за пересилання переказу - еквівалент 1 долар.

Нагадаємо, що Укрпошта входить до спільноти Єврожиро з 2011 року.

Як відомо,у першому кварталі 2015 року приватні грошові перекази в Україну скоротилися на 513 млн доларів - до 1,053 млрд доларів, що на 33% менше аналогічного періоду минулого року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: