"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дружина бізнес-партнера Тарути продала армії оборонних споруд на 9 мільйонів

Середа, 1 липня 2015, 10:51

Міністерство оборони уклало угоду з ПАТ "Укрстальконструкція" на виготовлення вогневих споруд МВС-2 на 8,82 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Як зазначається, потрібно впродовж 60 днів виготовити 350 комплектів захисних споруд по 25 200 грн. за штуку.

Про випробування споруд МВС-2 стало відомо ще у травні, коли захисники Маріполя провели їх випробування. Металеві "малі вогневі споруди" мають захищати бійця всередині від стрілецької зброї і вести вогонь у відповідь.

Реклама:

У переговорній процедурі також брали участь "Азовмаш" та "Крюківський вагонобудівний завод". Однак вони програли конкуренцібю, оскільки пропонували вироби по 35 тис грн.

Основним акціонером ПАТ "Укрстальконструкція" є ТОВ "Феркон-холдінг". Цю компанію заснували консорціум "Індустріальна група" та ВАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Східно-європейський інвестиційний фонд".

"Індустріальній групі" належить 99,99% "Феркону". Консорціум має засновників: ТОВ "Візаві інвест", ТОВ "Вега інком" (обидві зареєстровані у Донецьку) та кіпрський офшор "Юніглоу лімітед" (Uniglow limited).

Кінцевим бенефіціаром консорціуму у ЄДР вказано Олену Гайдук, дружину мільярдера Віталія Гайдука. Міноритарними засновниками "Візаві інвесту" і "Вега інком" є Віталій Гайдук та його донька Юлія.

Віталій Гайдук раніше був співвласником "Індустріального союзу Донбасу", але напередодні приходу до влади Віктора Януковича він продав свою частку Сергію Таруті, нині народному депутату та донедавна губернатору Донецької області.

Тарута віддав половину акцій "Індустріального союзу Донбасу" російським інвесторам, яких фінансував "Внешэкономбанк".

За словами Тарути, перемога Януковича могла створити складнощі власникам ІСД: "Ми розуміли, що нам потрібно було захиститися від Януковича, російські партнери могли забезпечити нам цей захист".

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: