В Україні пиво прирівняли до вина та горілки

Середа, 1 липня 2015, 10:26

Зміни до Податкового кодексу, прийняті парламентом в 2014 році, про прирівнювання пива до алкогольних напоїв набули чинності 1 липня.

Згідно з прийнятими змінами, забороняється реклама пива на телебаченні і радіо в денний час, а також зовнішня реклама, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, вводиться атестація і ліцензування виробництва пива, сертифікат відповідності продукції, ліцензія на імпорт і експорт пива.

Додатково передбачені нові вимоги до маркування цієї продукції, а також заборона на використання брендованого обладнання: меблів, келихів, парасольок; спонсорство спортивних команд.

Реклама:

Також від виробників пива з міцністю більше 8,5% потрібне використання акцизних марок, як для вина і міцного алкоголю.

Як повідомлялося з посиланням на дані галузевої асоціації "Укрпиво", Україна в минулому році виробила 241,6 млн дал пива, що на 10,7% менше, ніж у 2013 році.

За підсумками 2014 поставки на зовнішні ринки становили 14,3 млн декалітрів (дал) пива, що на 45,5% менше, ніж у 2013 році. При цьому імпорт оцінювався в 5,3 млн дал пива, що на 10,1% менше, ніж роком раніше.

У парламенті зареєстровано два законопроекти про спрощення регулювання виробництва і обігу пива.

Вони передбачають скасування для виробників пива вимог до маркування їх продукції за аналогією до алкогольних напоїв, а також ліцензування та атестацію виробництва пива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: