Ціна на золото зростає через ситуацію в Греції

Середа, 1 липня 2015, 09:31

Ціна на золото підвищується в середу на тлі прагнення інвесторів убезпечити свої вкладення в світлі загострення кризи в Греції.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.15 за московським часом серпневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дорожчав на 1,5 долара, або на 0,13% - до 1173,4 долара за тройську унцію.

Ціна вересневого ф'ючерсу на срібло підвищувалася на 0,54% - до 15,67 долара за унцію.

Реклама:

"Ми розпродали більшу частину своїх золотих монет. Коли люди дізналися, що грецькі банки будуть закриті, вони вирішили, що вкладення грошей у золото - це, можливо, не така погана ідея", - сказав агентству Bloomberg директор CoinInvest.com Деніел Марбургер.

У той же час, незважаючи на поточне підвищення вартості золота, за минулий квартал метал втратив у ціні 1%, а за попередні три квартали 11%.

Як вважає економіст OCBC в Сінгапурі Барнабас Ган, слова якого наводить Bloomberg, вартість золота може до кінця 2015 року опуститися ще на 11%, до 1050 доларів за унцію, що може стати мінімальною позначкою за останні п'ять років.

"Очікування підвищення ставки в США цього року сприяє зміцненню курсу долара, а сильний долар, ймовірно, зробить істотний тиск на ціни на золото", - додав експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: