"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд змусив СБУ повернути сервери реєстратора NIC.ua

Вівторок, 9 червня 2015, 20:32

Печерський районний суд Києва постановив повернути реєстратору доменних імен NIC.ua сервери, вилучені Службою безпеки України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник NIC.ua Андрій Хветкевіч.

"Щойно отримав копію рішення суду, згідно з яким слідчий зобов'язаний повернути обладнання NIC.UA", - написав він. І додав: залишилося повернути саме устаткування.

Нагадаємо, 7 квітня співробітники Служби безпеки України провели обшук в дата-центрах компаній "Датагруп" і "НетАссіст".

Реклама:

Вони вилучили сервери компаній, які були клієнтами реєстратора доменів Nic.ua - компанії "Нік.юей" і "Сервіс онлайн". Як пізніше стало відомо, обшук проводився за визначенням Печерського районного суду Києва.

Слідство з'ясувало: на чотирьох доменах, зареєстрованих через Nic.ua, розміщувалися сайти сепаратистів, які містять заклики до повалення конституційного ладу і зазіхають на недоторканність України.

Як розповів директор Nic.ua Андрій Хветкевіч, до самих сайтів реєстратор відношення не мав: він просто вніс доменні імена в реєстр.

Сайти та їх сервери перебували за межами України, тому вилучення серверів Nic.ua не завадило сепаратистам. Зате постраждало 30 тисяч інших клієнтів Nic.ua, чиї ресурси виявилися повністю або частково недоступні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!