"Енергоатом" оскаржить рішення російського суду про арешт майна компанії

Вівторок, 9 червня 2015, 16:18

НАЕК "Енергоатом" оскаржить рішення російського суду про арешт майна компанії на 1,5-2,5 млн доларів на користь Remington Worldwide Ltd. (Гібралтар).

Про це повідомив журналістам глава української компанії Юрій Недашковський в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підстав для оплати цього фіктивного боргу перед Remington у нас немає - ні законодавчих, ні за судовими рішеннями... Але в Росії є рішення ростовського федерального або окружного суду, рішення ростовських приставів, які заарештували майно "Енергоатому", - заявив Недашковський.

"Під цю постанову минулого року потрапили наші вироби, які ми поставляємо "ТВЕЛу" для виготовлення ядерного палива. Ми постачаємо туди уран і головки, хвостовики. Одна партія там реально арештована - це 1,5-2,5 млн доларів. Зараз ми спільно з ТВЕЛ оскаржимо це рішення в суді", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, в 1999 році "Енергоатом" (в особі відокремленого підрозділу - Запорізької АЕС) уклав з держпідприємством "Укренергомашкомплект" договір на поставку обладнання загальною вартістю 33 млн доларів.

"Укренергомашкомплект" внаслідок банкрутства був ліквідований до того, як виконав свої зобов'язання перед виробником устаткування - російською "Електрокерамікою", в результаті чого у "Енергоатома" виникли зобов'язання перед цим підприємством.

"Електрокераміка" у 2002 році переуступила права вимоги до НАЕК компанії Remington Worldwide, а та, в свою чергу, - компанії SRL Pinar-Com (Молдова).

Сторони вели тривалу тяжбу в українських, російських, шведських судах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: