Помічнику Пшонки знову дали 2 мільйони на будівлю у Краматорську

Вівторок, 9 червня 2015, 11:28

Управління житлового та комунального господарства Краматорської міськради уклало угоду з ПрАТ "Вестастрой" на капітальний ремонт будинку на вул. Щербакова, 16.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 2,13 млн грн.

"Йдеться про приміщення, постраждале від обстрілу під час Антитерористичної операції в червні минулого року. У будинку зруйновано дах, вікна і двері", - пише видання.

Реклама:

Передбачено ремонт внутрішніх і зовнішніх стін, покрівлі, посилення міжповерхових перекриттів, встановлення вікон і дверей.

Відомо, що спершу замовник акцептував дешевшу пропозицію ТОВ "ВАДІ 2012" вартістю 1,85 млн грн. Однак вже наступного дня було акцептовано дорожчу пропозицію ПрАТ "Вестастрой", з яким і підписали договір.

Відомо, що Краматорська мерія проводила тендер на цей же будинок у грудні минулого року. Тоді переможцем вищезгаданий "Вестастрой", який мав виконати угоду за 2,2 млн грн. Чи виконувалися роботи по цьому договору невідомо.

40,19% акцій "Вестстрой" записано на краматорчанку Тетяну Трофименко. Решта 59,8% належить Костянтину Машненкову, екс-депутату Донецької облради і одному із засновників відділення Партії регіонів у Краматорську.

У пресі Машненкова свого часу називали "квотою Пшонки" на місцевих виборах, а також нібито кумом біглого генпрокурора.

"Вестастрой" є партнером по ПрАТ "Медіагруп нові проекти" Михайла Бурова, члена наглядової ради ПАТ "Старокраматорський машинобудівний завод" Сергія Близнюка, сина екс-очільника Мінрегіонрозвитку Анатолія Близнюка.

Михайло Буров та його батько Володимир Бурови значились як помічники народного депутата Артема Пшонки у 2007-2012 рр.

Батько Михайла Бурова Володимир є земляком колишнього генпрокурора Віктора Пшонки і має дачу поряд з ним у смт Дробишеве Донецької області.

Відомо, що фірма Михайла Бурова ТОВ "Укрмістобудпроект" орендувала землю під Києвом, якою користувався син Пшонки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: