"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Миронівський хлібопродукт" обміняв свої російські активи

Вівторок, 9 червня 2015, 10:12

Компанія "Миронівський хлібопродукт" завершила операцію з обміну своїх зерновиробничих активів у Росії на українські активи сільськогосподарської компанії "Агрокультура" в Україні.

Про це йдеться в повідомленні компанії "Миронівський хлібопродукт", пишуть "Українські новини".

Зокрема, 8 червня вона завершила операцію з обміну своїх зерновиробничих активів ТОВ "Воронеж Агро Холдинг" у Воронезькій області (Росія) на активи ТОВ "Агрокультура" у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях.

"Угода - чистий своп без грошових коригувань і на основі рівного оборотного капіталу", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Згідно з ним, активи "Воронеж Агро Холдингу" представляють собою 40 тис. га землі та 150 тис. тонн потужностей зі зберігання зернових (елеватори), активи "Агрокультура" - 60 тис. га землі і 90 тис. тонн потужностей зі зберігання зернових.

МХП підтвердив раніше заявлені плани щодо збільшення земельного банку в найближчому майбутньому до 500 тис. га в Україні.

Як повідомлялося, раніше "Миронівський хлібопродукт" заявив, що розглядає можливість придбання частини активів "Агрокультура" в рамках стратегії розширення Зембанка.

До теперішнього моменту МХП обробляв 360 тис. га землі, з них 320 тис. га - на території України і 40 тис. га - в Росії.

ПАТ "Миронівський хлібопродукт" - вертикально інтегрований комплекс підприємств з виробництва курятини, інкубаційних яєць, кормів і вирощування великої рогатої худоби, виробляє куряче м'ясо під ТМ "Наша ряба", м'ясні напівфабрикати під ТМ "Легко", делікатесне яловиче м'ясо під ТМ "Сертифікований Ангус "і делікатесну гусячу печінку під ТМ" Фуа Гра ".

У травні 2013 року шведська Alpcot Agro вирішила перейменуватися в "Агрокультура".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: