Обама: санкції проти Росії не лише збережуться - ми готові їх посилити

Понеділок, 8 червня 2015, 19:32

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявляє про готовність США та всіх країн "Великої сімки" до посилення санкцій проти Росії.

Про це він заявив під час прес-конференції після завершення саміту G7, що відбувся у Німеччині.

"Всі члени "Великої сімки" погодилися зберігати санкції проти Росії через її агресію проти України", - наголосив він.

Обама підкреслив, що вважає дієвими нинішні санкції.

Реклама:

"Треба визнати, що російська економіка вже суттєво послаблена через санкції. Рубль впав, іноземні інвестиції знизилися, інфляція підскочила, а Центробанк Росії втратив більше ніж 150 мільярдів доларів з резервів", - сказав він.

"Російські банки, по суті, відрізані від міжнародного ринку позик, енергетичні компанії не можуть отримати технології для складних проектів видобутку, а підприємства військово-промислового комплексу відрізані від ключових потрібних їм технологій. Росія – у глибокій рецесії", - перерахував наслідки санкційного тиску президент США.

"Дії РФ в Україні б’ють по Росії та по росіянах. Санкції зберігатимуться доти, доки Росія порушує свої зобов’язання в рамках мінських угод. І ми залишаємося готові до впровадження додаткових значних санкцій проти Росії", - підкреслив Барак Обама.

Він також додав, що окрім тиску на Росію, "сімка" продовжить адресну підтримку України.

"Велика сімка" лишається відданою підтримці України у питаннях безпеки. Ми продовжуємо надавати економічну підтримку технічну допомогу Україні", - пояснив він.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!