Недашківський каже, що МЗС не дає "Енергоатому" розірвати контракт з РФ

Понеділок, 8 червня 2015, 18:34

Голова "Енергоатому" Юрій Недашківський стверджує, що Міністерство закордонних справ перешкоджає денонсації договору з Росією на добудову третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС.

Про це він сказав журналістам, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми направляємо в Міністерство закордонних справ звернення – давайте денонсуємо угоду з РФ, а вони нам пишуть зауваження: "ваші будівельні конструкції не витримають іншого обладнання", – обурився він.

Недашківський додав, що вже рік не може денонсувати цю угоду.

Реклама:

При цьому він додав, що представники чеської компанії Skoda згодні брати участь у добудові цих блоків тільки після денонсації угоди з Росією.

"Чехи кажуть: "Чого ви втягуєте зараз нас в цей проект? Ми з задоволенням туди підемо, але ви спочатку денонсуйте свою угоду з Росією", – сказав Недашківський.

Зазначимо, чеська компанія Scoda JS також контролюється Росією – вона входить в холдинг "Об'єднані машинобудівні заводи".

На даний момент прокуратура Швейцарії розслідує справу проти депутата Верховної Ради, голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколи Мартиненка, який, за даними слідства, отримав хабар від тієї ж Scoda JS у розмірі 30 мільйонів франків.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: