"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газові переговори на міністерському рівні можуть відбутися в червні

Понеділок, 8 червня 2015, 18:05

Член Єврокомісії з питань енергетики Мігель Аріас Каньєте допустив проведення тристоронніх міністерських переговорів щодо газу ЄС-РФ-Україна в кінці червня.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок у Люксембурзі після засідання Ради ЄС з енергетики, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наприкінці червня, можливо, можна буде знову організувати тристоронню зустріч, щоб вирішити ті завдання, які не вирішуються на технічному рівні", - сказав Каньєте.

Він пояснив, що йде робота над протоколом на технічному рівні вона вже завершена. При цьому, зазначив єврокомісар, "ми зараз знаходимося у більш комфортабельній позиції в тому, що стосується безпеки постачання України".

Реклама:

За його словами, минулого року завдяки реверсним потокам вдалося спочатку поставити на Україну 5 млрд кубометрів газу, а потім дійти до 15 млрд кубометрів, що Каньєте розцінив як хороший успіх.

"Але ми хочемо стабілізувати стратегічні відносини з Росією, і це те, чим нині займається заступник голови Єврокомісії Марош Шефчовіч. Пройшли технічні дебати, і тепер політичний рівень повинен прийняти естафету, щоб завершити це", - сказав член ЄК з енергетики.

Говорячи про участь Шефчовіча в цих переговорах, Каньєте висловив сподівання, що вони "виллються в взаємоприйнятну угоду".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!