"Укрнафта" просить суд дозволити їй продавати нафту за зниженими цінами

Понеділок, 8 червня 2015, 17:11

ПАТ "Укрнафта" просить суд скасувати коефіцієнт барелізації при розрахунку стартової вартості української нафти 7,35 і зробити його 7,28, що дозволить посередницьким компаніям заробляти до 10 млн доларів в рік.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

Він повідомив, що "Укрнафта" хоче, щоб суд скасував коефіцієнт барелізації при розрахунку стартової вартості української нафти 7,35 і зробив його 7,28.

"Для прикладу, на сьогодні вартість нафти 61,87 доларів барель множимо на 7,35 дорівнює 455 доларів/тонна, а 61,87 помножити на 7,28 дорівнює 450 доларів/тонна. Тобто різниця 5 доларів на тонні, а в рік "Укрнафта" продає близько 2 мільйони тонн і ціна питання близько 10 мільйонів доларів додаткового прибутку для "Укрнафти" в рік", - написав Пасішник.

Реклама:

"Так ось вдумайтеся в цей абсурд - "Укрнафта" наполягає щоб ці 10 мільйонів не залишились в компанії в якості прибутку і не були в якості дивідендів спрямовані до держбюджету, а залишилися в кишені посередницьких компаній, які купують нафту на аукціонах і реалізовують Кременчуцькому НПЗ", - підсумував виконавчий директор "Нафтогазу".

"Ефективний" менеджмент Укрнафти вражає своєю послідовністю у захисті прав акціонерів. Всі добре памятають нещодавнє зас...

Posted by Андрей Пасишник on 8 Июнь 2015 г.

Раніше повідомлялося, що підконтрольний олігарху Ігорю Коломойському менеджмент "Укрнафти" категорично відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків. Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництва компанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!