Кіпр заявив про виявлення промислових запасів газу - ЗМІ

Понеділок, 8 червня 2015, 14:37

Промислові запаси газу виявлені на 12-му блоці родовища Афродіта на шельфі Кіпру.

Про це повідомляє загальноарабська газета "аль-Кудс" з посиланням на заяви американської Noble Energy і міністерство енергетики країни, передає "Інтерфакс-Україна".

Американська компанія оцінює їх у 127,4  млрд куб м газу.

Розвідувальні роботи на блоці веде міжнародний консорціум у складі Noble Energy, яка має 70% участі і двох ізраїльських компаній Delek і Anver (30%).

Реклама:

Видання зазначає, що це перше офіційне оголошення про виявлення промислових запасів на шельфі Кіпру, після того, як працювали раніше на блоках 10 і 11 консорціум Eni/Kogas і французькаTotal, які заявили про їх згортання у зв'язку відсутністю результатів.

Американо-ізраїльський консорціум тепер повинен представити кіпрському уряду на схвалення план розробки родовища і реалізації отриманого газу.

У самому загальному плані, як передбачається,  газ буде проходити обробку і частково зберігатися на плавучій установці потужністю до 8 млрд куб. м газу в рік.

Частина газу буде використана для потреб економіки та комунального сектора Кіпру, частина - для експорту в Єгипет з підводного газопроводу.

На думку працюючих у країні компаній, для будівництва заводу СПГ з метою його експорту до країн Європи та Азії Кіпру необхідно наростити запаси газу.

Туреччина зі свого боку виступає проти того, щоб Республіка Кіпр в односторонньому порядку споживала шельфові вуглеводневі ресурси, наполягаючи на їх використанні в інтересах усіх кіпріотів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: