"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин розповів про попередні домовленості щодо "зимового пакету"

Понеділок, 8 червня 2015, 14:07

Робоча група з тристоронніх газових консультацій Україна-РФ-ЄС на минулому тижні в Брюсселі досягла певних домовленостей щодо продовження "зимового пакету".

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є певні домовленості щодо знижки, формули вартості ціни, фінансування - мова йде, щоб Європейська комісія підтримала нас у пошуках фінансування, щоб забезпечити необхідний обсяг запасів на початок опалювального сезону", - сказав глава Міненерговугілля.

За його словами, мета - накопичити близько 19 млрд куб. м до початку опалювального сезону - залишилася колишньою.

Реклама:

Міністр уточнив, що в даний час вже накопичено понад 10,8 млрд куб. м, щодня закачується близько 70 млн куб. м, і до кінця червня в сховищах буде 11,5-11,8 млрд куб. м.

Як сказав Демчишин, імпорт приблизно на 55% забезпечується за рахунок реверсу, а на 45% - за рахунок поставок з Росії, а ще понад 13-15 млн куб. м щоденно закачується українського газу, так як при обсязі видобутку 53-55 млн куб. м на добу споживання становить менше 40 млн куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: