Росія хоче судитися з Україною через постачання газотурбінних двигунів

Понеділок, 8 червня 2015, 12:59

Об'єднана суднобудівна корпорація (ОСК, РФ) має намір вимагати від української сторони виконання вже оплачених контрактів на поставку газотурбінних двигунів в судовому порядку.

Про це йдеться в повідомленні корпорації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як відомо, політичне керівництво України в односторонньому порядку припинило будь-які відносини у сфері ВТС і припинило відвантаження продукції на адресу російських підприємств. У роботі верфей Об'єднаної суднобудівної корпорації такі недобросовісні дії суміжної держави викликали тимчасові труднощі, пов'язані з оснащенням споруджуваних фрегатів проектів 11356 і 22350 газотурбінними двигунами (ГТД)", - йдеться на сайті підприємства в понеділок.

У повідомленні корпорації наголошується, що в кінці 2017 - початку 2018 НВО "Сатурн" почне постачання газотурбінних двигунів для кораблів ВМФ Росії.

Реклама:

Передача флоту фрегатів з установками, випущеними в рамках імпортозаміщення, намічена на початок 2020 року, інформує ОСК.

Як уточнили в ОСК, перші три сторожові кораблі проекту 11356 і перші два кораблі проекту 22350 вже оснащені ВМД українського виробництва.

Наступні фрегати обох проектів будуть оснащені енергоустановками російського виробництва з характеристиками, що перевершують українські аналоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!