Ціни на нафту демонструють негативну динаміку

Понеділок, 8 червня 2015, 09:26

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в ході торгів понеділка на повідомленнях з імпорту Китаю та очікуваннях інвесторів угоди щодо іранської ядерної програми.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.16 за московським часом вартість липневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,74% - до 62,74 долара за барель.
Ціна липневих ф'ючерсів на нафту WTI знижувалася на 0,98% - до 58,56 долара за барель.

Раніше в понеділок Національне статистичне бюро Китаю повідомило, що обсяг імпорту в країну в травні впав на 17,6% в річному вираженні.

Реклама:

Обсяг експорту знизився на 2,5% в порівнянні з показником 2014 року. Імпорт сирої нафти знизився в травні на 11% в річному вираженні, до 23,24 мільйона тонн.

Зниження попиту на "чорне золото" з боку Китаю може чинити тиск на світові ціни на нафту, вважають експерти.

Додатковий тиск на вартість нафти роблять очікування інвесторів досягнення угоди Ірану і "шістки" посередників щодо ядерної програми 30 червня.

Процес збільшення виробництва і експорту нафти Іраном після очікуваного зняття міжнародних санкцій відносно країни став однією з головних тем на сесії міністрів ОПЕК.

Санкції ЄС та США накладені на Іран з 2006 року, згодом їх кілька разів посилювали. Після переговорів у Женеві в кінці 2013 року санкції були частково ослаблені. В даний час переговори тривають.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: