Суд заарештував 46 об'єктів нерухомості "Ostchem" Фірташа

Неділя, 7 червня 2015, 19:07

МВС в рамках розслідування кримінального провадження стосовно компаній групи бізнесмена Дмитра Фірташа "Ostchem" подало в суд 110 клопотань про арешт нерухомості, яка належить компаніям і суд вже заарештував 46 об'єктів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

"У продовження забезпечення інтересів держави слідством встановлені відомості про нерухоме майно та земельні ділянки, що належать підприємствам групи компаній Ostchem. На даний момент, з метою накладення арешту на об'єкти нерухомості в суд нами було направлено 110 клопотань. До п'ятниці, в забезпечення позовів держави - арешт накладено вже на 46 об'єктів", - повідомив Аваков.

Крім того, Аваков написав, що минулого тижня МВС порушило ще одне провадження, пов'язане з Фірташем.

Реклама:

"За фактом зловживання службовим становищем співробітниками НАК "Нафтогаз України". Ми підозрюємо змову посадових осіб минулого керівництва НАКу з управлінцями та власниками "РосУкрЕнерго" і Group DF, Centragas Holding AG, що володіють 50% акцій "РосУкрЕнерго", співвласником якої є також російський "Газпром", - написав міністр.

В кінці 2010 року Стокгольмський арбітражний трибунал виніс рішення у судовому розгляді між "Росукренерго" і НАК "Нафтогаз України" у справі про експропріацію 11 млрд куб. м газу. "Нафтогаз" був зобов'язаний повернути "Росукренерго" 12,1 млрд куб. м газу в підземних газових сховищах України, з урахуванням 1,1 млрд. куб. неустойки, пояснив міністр.

"Це антиукраїнське рішення Стокгольмського суду стало можливим тільки тоді, коли керівництво НАК "Нафтогаз", імовірно за вказівкою вищого керівництва країни, ймовірно увійшло в змову з Фірташем і Ко. Тоді посадовці НАКу різко і несподівано змінили позицію в суді - і ..програли. Ціна питання? .. Десятки мільярдів...", - написав Аваков.

Нагадаємо, раніше Аваков заявив, що Фірташ може прибути на допит в Україну для проведення слідчих дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!