Яресько хоче подолати корупцію високою ціною газу для населення

Неділя, 7 червня 2015, 11:54

Ціна на газ має бути ринковою як для підприємств, так і для населення.

Про це в інтерв'ю DT.UA повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Газ є газ. Одна з головних проблем українців - у помилковому переконанні, що український газ повинен менше коштувати. Але хіба українське зерно коштує менше? В трубі, вибачте, не видно, це наш газ чи не наш. Є ресурс, і є його ціна, яка має бути ринковою, інакше будуть крадіжки та зловживання", - зазначила міністр.

За словами Яресько, зменшення різниці у вартості газу для промислових підприємств і для потреб населення знижує можливості для зловживань і корупції, коли в промисловості була можливість використовувати для своїх потреб дешевший газ, що повинен був надходити населенню.

Реклама:

Крім того, міністр зазначила, що на ринку перестають діяти посередники.

"Зауважте: якщо є посередник, і в його роботі є корупційна складова, ціна на газ автоматично зростає для всього населення, адже ця корупційна складова включається в ціну. Тепер за відсутності посередників формування ціни стало більш прозорим. Більш того, раніше єдиним постачальником був "Газпром", з яким не дуже посперечаєшся про те, яка ж ціна правильна чи неправильна, ринкова чи неринкова. Тепер у нас різні постачальники. І ми маємо більшу прозорість по закупівельних цінах. У цьому прогрес очевидний", - розповіла Яресько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: