Яресько про переговори з кредиторами: Прогрес є

Субота, 6 червня 2015, 11:23

Міністр фінансів України Наталія Яресько запевняє, що у переговорах з головними кредиторами України щодо реструктуризації боргу є прогрес.

Про це вона повідомила в інтерв’ю DT.UA

"Прогрес є. Нині ми вже ведемо переговори напряму із кредиторським комітетом. Він визначився, відкрився, тепер він прозорий. Цього тижня проходили переговори їхніх і наших радників. Я особисто спілкувалася із кредиторами минулої п'ятниці і можу впевнено сказати, що переговори просуваються". – запевнила Яресько

За її словами, три місяці тому, коли тільки заявили про реструктуризацію, то навіть не знали точно, з ким маємо вести переговори.

Реклама:

"Тепер ми це знаємо, більше розуміємо один одного, переговори проходять кожного дня. Ми вже конкретно домовилися на рівні кредиторського комітету щодо реструктуризації зобов'язань "Укрексімбанку". Цього тижня був сформований кредиторський комітет щодо "Ощадбанку. Тобто поступово, по частинах (по суверенному, квазісуверенному боргу, по Укрексімбанку, Ощадбанку та "Укрзалізниці"), але питання вирішується", - каже міністр.

Крім того, Яресько зазначила, що програма реструктуризації, яка була запропонована кредиторському комітету щодо "Укрексімбанку", є дуже позитивною.

Нагадаємо, Міжнародний Валютний Фонд продовжує наголошувати на необхідності для України успішно завершити переговори з кредиторами по реструктуризації державного боргу.

Як повідомлялося, місія МВФ щодо першого перегляду програми розширеного фінансування EFF працює в Києві з 12 травня. У разі успіху переговорів рішення ради директорів фонду про виділення другого транша очікується до кінця червня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!