"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько: Реструктуризація не є необхідною умовою для траншу від МВФ

Субота, 6 червня 2015, 10:19

В меморандумі України та МВФ успішність реструктуризації держборгу не є структурним маяком, хоча і є дуже важливою умовою подальшої співпраці з фондом.

Про це повідомила в інтерв'ю DT.UA міністр фінансів Наталія Яресько.

"Що стосується реструктуризації держборгу, то в наших домовленостях з МВФ чітко зафіксовано, що це "дуже важливо для прийняття рішення" але не є необхідною умовою" - каже Яресько, підкреслюючи, що різниця у формулюваннях важлива.

"Я конкретно можу вам сказати: у відповідності з положеннями меморандуму (України з МВФ) і згідно всім іншим документам успішність реструктуризації не є структурним маяком" - повідомила глава Мінфіну.

Реклама:

Однак, додає міністр, оскільки дане питання дуже важливе для прийняття рішення Фондом (про надання Україні наступного траншу), то "від впевненості МВФ в певному прогресі у реструктуризації", від розуміння того, що ситуація вирішується, буде залежати, яким чином фонд буде співпрацювати з нами в подальшому.

Щодо наступного траншу в 1,7 млрд доларів  Яресько переконана, що Київ його отримає "десь у липні". При цьому, за її словами, ці кошти "важливі, але не настільки критичні".

"Більш важливим для мене є виконання програми МВФ", - підкреслила міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: