Доходи держбюджету за травень зросли до 205 мільярдів гривень

П'ятниця, 5 червня 2015, 20:48

Станом на 2 червня 2015 року доходи державного бюджету за січень-травень 2015 року становили 204,9 млрд гривень, що на 54,2 млрд гривень більше проти січня-травня 2014 року у порівняльних умовах.

Таку попередню інформацію про виконання держбюджету за п'ять місяців надали "Дзеркалу тижня" у прес-службі Міністерства фінансів.

Разом з тим, зазначають у Мінфіні, офіційна звітність Держказначейства за січень-травень 2014 року включає показники по АР Крим та місту Севастополь.

З огляду на це, дані за січень-травень 2015 року та аналогічні показники попереднього року не є повністю співставними.

Реклама:

"Головний чинник, що забезпечив зростання доходів бюджету - це  стрімкі темпи девальвації на початку року, що вплинула на збільшення гривньової вартості всіх без виключення імпортованих товарів - а отже, збільшило і надходження всіх імпортних платежів з них", - повідомили у Мінфіні.

"Одночасно, наразі курс гривні повернувся до меж, закладених в закон про державний бюджет на 2015 рік. Таким чином, цього фактора додаткових надходжень до бюджету вже не існує" - зазначають у прес-службі.

Разом з тим, звертають увагу у Мінфіні, девальвація гривні збільшила не лише надходження до бюджету, але й зобов‘язання з відшкодування ПДВ.

Доходи загального фонду держбюджету за 5 місяці 2015 року - 194,9 млрд гривень. За січень-травень 2015 року відшкодовано ПДВ у сумі 21,4 млрд гривень, що більше за аналогічний минулорічний показник на 3,4 млрд гривень, або на 18,8 %.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: